Hoe werkt mijn volmacht korting, in Tarificatie?

Het digitaal platform Louise houdt ook rekening met je volmacht kortingen of VK (en commissie kortingen of CK), van toepassing op alle maatschappijen, op de totale premie van de offertes. Wens je je volmacht korting niet volledig toe te kennen bij een specifieke offerte? Dan is dit telkens mogelijk.

Hierbij geven we een overzicht van de verschillende plaatsen waar je je volmacht korting kan instellen:

1. Algemeen via Account instellingen: Vink hier aan als je automatisch je maximum volmacht korting wil berekenen op de totale premie van alle offertes, voor alle maatschappijen.

2. Specifiek via Verkoopgesprek: In de details van elke specifieke offerte kan je onderaan bij "Parameters" aanpassingen doen.

3. Specifiek via Tarificatie: Tijdens je Tarificatie sessie kan dit bij de start algemeen voor alle berekeningen aangegeven worden onder "Extra informatie en specificaties", nadien kan je voor elke specifieke offerte ook op de detail pagina aanpassingen doen.

4. Specifiek via Campagnes: Tijdens de configuratie van je campagne, kan je aangeven hoeveel van je maximum volmacht korting je wenst toe te passen op de totale premie van alle offertes, voor de opgegeven maatschappijen.

1. Stel je standaard volmacht korting in, via Instellingen

Onder Account Instellingen kan je enkele standaard voorkeuren aangeven, gelinkt aan jouw persoonlijk account. Klik op het vraagteken voor een extra beschrijving. Klik erna op "wijzigingen opslaan".

Vink hier aan als je automatisch je maximum volmacht korting wil berekenen op de totale premie van alle offertes, voor alle maatschappijen. Dit is van toepassing op zowel Verkoopgesprek als Tarificatie.

3. Pas je volmacht korting aan, in Tarificatie

Tijdens een Tarificatie sessie, kan je op twee momenten je volmacht korting aanpassen:

• Bij de start kan je algemeen voor alle berekeningen in deze Tarificatie sessie je volmacht korting aanpassen onder "Extra informatie en specificaties". Vul hier in hoeveel van je huidige volmacht korting moet toegepast worden bvb. 100% voor je totale korting, 50% voor de helft van je korting, 0% voor geen korting.

• Nadien kan je voor elke specifieke offerte ook op de detail pagina aanpassingen doen. Selecteer hiervoor de offerte en klik op "Aanpassen". Hier zie je onder de kolom VK ook de specifieke volmacht kortingen die toegekend werden aan de waarborgen. Onderaan bij "Parameters" kan je je VK exacte korting voor de totale premie bekijken en aanpassen (bvb. van 30% naar 10%). Bevestig erna met "Wijzigingen opslaan" om de premie te laten herberekenen en "Product toevoegen".

! Let op: Het huidige VK percentage is een berekening op de totale premie van de offerte. Dus dit kan een bizar getal met cijfers na de komma zijn, als het verschillende waarborgen betreft. Bvb. als je 30% VK op Burgerlijke Aansprakelijkheid hebt en 35% VK op Omnium, zal Louise dit herberekenen als 32,89% gewogen gemiddelde op de totale premie.

Voorbeeld: Je geeft standaard geen volmacht korting, met uitzondering van één offerte waar 10% VK mag toegewezen worden. Daarvoor stel je eerst algemeen 0% VK in onder "Extra informatie en specificaties" en vul je erna in de specifieke offerte details onder "Aanpassen" 10% VK in.

Dezelfde principes zijn echter ook mogelijk voor commissie korting (of CK) in Verkoopgesprek en Tarificatie. Het is echter niet mogelijk is om deze standaard op maximum in te stellen onder Account Instellingen, gezien dit normaal niet van toepassing is.